Menu
Et av ofrene fra masseskytingen ved et FedEx-anlegg i Indianapolis trilles bort fra stedet. Foto: AP / NTB

Politiet: Mann i 20-åra sto bak angrep i Indianapolis

Politiet har identifisert gjerningspersonen som åpnet ild og drepte åtte personer på et FedEx-anlegg i Indianapolis, som en mann i 20-åra.

Av NTB | 16.04.2021 19:34:09

Kriminalitet og rettsvesen: Politisjef Randal Taylor sier at et betydelig antall av de ansatte ved anlegget tilhørte sikh-minoriteten, men motivet bak skytingen er ikke kjent.

Taylor uttalte seg ved hotellet der pårørende venter på nyheter om sine familiemedlemmer dagen etter skyteepisoden i delstatshovedstaden i Indiana.

Den antatte gjerningsmannen tok tilsynelatende sitt eget liv kort tid før politiet kom til åstedet, ifølge politiet.

Fire mennesker ble drept her, og ytterligere fem ble sendt til sykehus. Ifølge politiet varte angrepet bare noen få minutter.

Politiet sier det er for tidlig å si hva motivet var, men det skal ikke ha vært noen form for krangel eller uro i forkant av angrepet.

Ifølge Gun Violence Archive har det vært 147 masseskytinger i USA hittil i år. Definisjonen på masseskyting er at fire eller flere blir skutt, men ikke nødvendigvis drept.

– Altfor mange amerikanere dør hver eneste dag som følge av vold med skytevåpen. Dette er en skamplett på vår karakter og det river i nasjonens sjel, sa Biden i en kunngjøring.

Han minnet samtidig om at det bare var én uke siden forrige gang han beordret flagging på halv stang etter en skyteepisode.

Hittil i år er det registrert drøyt 5.400 drap med skytevåpen og skyteulykker med dødelig utfall i USA. Det tilsvarer drøyt 50 hver dag.

Han skjøt først vilkårlig på folk på parkeringsplassen, der fire ble drept, før han gikk inn i bygningen og fortsatte å skyte.

President Joe Biden beordret fredag flagging på halv stang ved Det hvite hus og på alle offentlige bygninger i USA, til minne om ofrene i Indianapolis.

(©NTB)

Flere nyheter: