Menu
Illustrasjonsbilde: Scanpix

Politiet må vurdere bruk av munnbind

Risikoen for koronasmitte blir nå vurdert foran alle oppdrag i politiet. Det kan bli aktuelt å benytte seg av munnbind og annet beskyttelsesutstyr fremover.

Av Egil M Solberg | 20.03.2020 08:42:45

Koronakrise: Beredskapen er god i politidistriktet og til tross for at noen er ute i karantene, forløper de vanlige arbeidsoppgavene.

– Vi har i denne perioden ingen kursvirksomhet og lignende internt. Dette vil styrke beredskapen og vi sikrer den operative driften. Alle ansatte i politiet er imidlertid ekstra forsiktige for å unngå smitte, opplyser Steffen Thesen, leder for de fellesoperative tjenestene i Sør-Vest politidistrikt.

Han har inntrykk av at folk tar situasjonen på alvor.

– Vi har den siste uken opplevd en halvering i antallet ordensforstyrrelser, opplyser Thesen til Radio Haugaland.

Han mener folk skjønner at det å feste eller samles nå ikke er så lurt og viser til at bøter og til og med fengsel vil bli vurdert i enkeltsaker.

– Brudd på smittevernloven alvorlig. Får vi melding om folk som er syke som bevisst bryter karantenereglene, må vi reagere, sier Thesen.

Politiet er utsatt for smitte på oppdrag og dette blir tatt på aller høyeste alvor. Nå kan det bli aktuelt også å ta i bruk munnbind og annet verneutstyr.

– Vi må fortløpende vurdere bruk av sikkerhetsutstyr for å beskytte oss mot koronasmitte, sier Han til Radio Haugaland.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: