reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tre personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning etter at en mann ble funnet hardt skadd i en leilighet i Stavanger lørdag. Han ble etter kort tid erklært død. Foto: Carina Johansen / NTB

Politiet leter ikke etter flere gjerningspersoner i drapssaken i Stavanger

Politiet mener nå å ha kontroll på alle gjerningspersoner i drapssaken i Stavanger etter at en mann ble pågrepet på Oslo S tirsdag.

Av NTB | 16.11.2022 12:31:17

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen i 40-årene bor sør for Stavanger, opplyser politiinspektør Lars Ole Berge på en pressekonferanse onsdag.

I tillegg er en mann i 30-årene og en kvinne i 50-årene pågrepet. Alle tre er siktet for drap eller medvirkning til dette.

Mannen i 40-årene er nå fraktet til Stavanger og skal avhøres.

– Pågripelsen foregikk kontrollert og rolig. Vi mener å ha kontroll på aktuelle gjerningspersoner og leter ikke etter flere, sier han.

I 18.30-tiden lørdag kveld fikk politiet melding om en alvorlig voldshendelse i en leilighet i Stavanger sentrum. Politiet fant en mann i leiligheten som etter kort tid ble erklært død.

Obduksjonen av avdøde er gjennomført, og politiet har en formening om dødsårsaken. Berge ønsker ikke å gå nærmere inn på dette. Den pågrepne kvinnen har forklart at hun hørte skudd.

– Vi mener det er løsnet skudd, men ønsker ikke å gå inn på dødsårsak. Det gjenstår omfattende etterforskning. Det viktigste er avhør av de siktede, sier Berge.

Ifølge Berge kan siktede knyttes til stedet der avdøde ble funnet.

Mannen i 30-årene og kvinnen er varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Mannen fikk to av ukene i full isolasjon, mens kvinnen fikk én uke i full isolasjon.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld, mens mannen ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet. De to ble pågrepet i en politiaksjon i Stavanger natt til mandag.

Politiet har bedt om rettspsykiatrisk undersøkelse av kvinnen og mannen som først ble pågrepet, men har ikke tatt stilling til om dette også skal gjelde for mannen i 40-årene.

Han bekrefter at det er en relasjon mellom de tre siktede, men vil ikke si om de hadde en relasjon til avdøde.

(©NTB)

Flere nyheter: