reklame for Sheiken Bowling
Menu
Eidsivating lagmannsrett har gitt politiet medhold i at de kan ta beslag i Tom Hagens hus i Lørenskog i en måned. Det er to måneder mindre enn de ba om. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet kan ta beslag i Tom Hagens hus i en måned

Eidsivating lagmannsrett har gitt politiet medhold i at de kan ta beslag i Tom Hagens hus i Lørenskog i en måned. Det er to måneder mindre enn de ba om.

Av NTB | 21.08.2020 16:23:33

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi er naturligvis fornøyd med at retten reduserer beslagstiden fra tre måneder til en måned, sier Hagens forsvarer Svein Holden i en kommentar til NTB.

Han legger til at de ikke kommer til å anke kjennelsen om at beslaget opprettholdes fram til mandag 21. september.

Nedre Romerike tingrett ga fredag 14. august påtalemyndigheten medhold i at Sloraveien 4 kan tas i beslag av politiet i tre måneder.

Motparten anket kjennelsen inn for lagmannsretten. Holden sendte anken tirsdag og fredag kom altså kjennelsen.

Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen som har vært savnet fra hjemmet i Lørenskog siden 31. oktober 2018. Han nekter straffskyld.

– Dersom det ikke lar seg gjøre å utføre de nødvendige undersøkelsene innenfor tidsrammen på en måned, må vi vurdere å bringe spørsmålet om forlengelse inn for domstolen på nytt, sier politiinspektør Gjermund Hanssen i Øst politidistrikt.

Utover det sier han at påtalemyndigheten er fornøyd med at lagmannsretten fortsatt gir politiet tilgang til det sentrale åstedet i saken.

– Vi er også fornøyd med at lagmannsretten anser fremdriften i saken som tilfredsstillende, og at sakens kompleksitet og omfang tilsier at det gjøres omfattende etterforskningsskritt på det sentrale åstedet, sier politiinspektøren.

Politiet tar den begrensede tidsrammen til etterretning.

Hanssen sier at politiet har forståelse for at det er en belastning for siktede å ikke kunne bo i eget hjem, men legger til at de i likhet med lagmannsretten mener at videre undersøkelser er tilstrekkelig begrunnet.

Flere nyheter: