Menu
I Nidarosdomen kan det heretter bare være 50 personer til stede på hvert arrangement. Foto: Ned Alley / NTB

Politiet kan gjennomføre koronakontroll i kirkene

Dersom de får tips eller mistenker regelbrudd, kan politiet sjekke om kirkene overholder begrensningene på maks 50 personer per arrangement.

Av NTB | 11.11.2020 08:08:06

– Vi forventer at kirkene og trossamfunn også ønsker å bidra til redusert smitte i befolkningen og følger de smittevernreglene som gjelder. Politiet håndhever at disse reglene blir fulgt i trossamfunn og hos andre. Brudd på regler om antall deltakere vil føre til anmeldelse og straffeforfølgning, sier stabssjef Lars Aune i Politidirektoratet til avisa Vårt Land.

Hvert politidistrikt må vurdere behovet for eventuelle stikkprøvekontroller, sier han.

– Det er ikke mulig for politiet å kontrollere alle arrangementer som avholdes. Men dersom vi får tips, eller mistenker brudd på reglene, kan kontroll bli aktuelt.

I forrige uke innførte regjeringen nye tiltak for å begrense spredningen av koronasmitte. På innendørs arrangementer kan det være inntil 200 personer, forutsatt at alle i publikum sitter i fastmonterte seter. Kirkebenker regnes derimot ikke som fastmonterte seter, konkluderte myndighetene på fredag, til store protester fra kirkene.

I kirker med benker er dermed antall deltakere på gudstjenester og arrangementer begrenset til maks 50.

(©NTB)

Flere nyheter: