Menu
Bevæpnet politi i Agder søker mandag etter en mann i 50-årene etter en voldshendelse søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politiet jakter mann med hagle i Vennesla

Bevæpnet politi i Agder søker etter en navngitt mann i 50-årene etter en voldshendelse søndag kveld. Mannen er bevæpnet med en avsagd hagle.

Av NTB | 20.07.2020 08:17:53

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet ber om forsterkninger fra beredskapstroppen i Oslo, melder NRK. Mannen har på seg en rutete skjorte og caps.

Mannen er etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse etter at en kvinne i 30-årene søndag kveld ble utsatt for vold.

– Kvinnen ble tatt med mot sin vilje fra Mandal. De har en relasjon fra før. Vitner til hendelsen fortalte at han var bevæpnet med avsagd hagle, forteller operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til NTB.

Mannen er observert flere ganger i skogen i området, senest rundt klokken 9 mandag formiddag.

Flere patruljer og hundepatruljer deltar i søket, og et politihelikopter fra Oslo har bistått. Til NTB opplyser Hægeland at det er et krevende søk i skogsterreng.

– Politiet avfyrte et varselsskudd. Gjerningspersonen stakk av til fots og hadde med seg en hagle, men skjøt ikke tilbake, sier operasjonslederen til VG.

Politiet vet at mannen, som er kjent for politiet fra før, er bevæpnet med en avsagd hagle og omtaler ham som potensielt farlig.

– Vi har grunn til å tro at han i en presset situasjon kan være til fare for andre, sier Hægeland.

Søket pågår i området sør for Sandlandsvannet, sørvest for Hægeland i Vennesla kommune.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.50. Politiet oppsøkte mannen på en adresse på Hægeland i Vennesla kommune og fant også kvinnen der.

Kvinnen i 30-årene behandles på sykehus for bruddskader og betegnes som kraftig forslått, opplyser politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: