Menu
En gutt i slutten av tenårene ble knivstukket i Ila i Trondheim lørdag kveld. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadd. Foto: Ned Alley / NTB

Politiet jakter gjerningsperson etter knivstikking i Trondheim

To menn ble knivstukket løpet av kort tid i Trondheim lørdag kveld. Én er pågrepet i den ene saken, mens politiet fortsatt jakter gjerningsperson i den andre.

Av NTB | 24.10.2021 10:22:53

Kriminalitet og rettsvesen: Den første hendelsen ble meldt fra Møllenberg klokken 21.02. Her ble en mann i slutten av 20-årene funnet med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Væpnet politi leter søndag fortsatt etter en eller flere gjerningspersoner i saken.

– Dette er en alvorlig hendelse. Vi har gjennomført innledende samtaler med fornærmede og vitner, og politiet er i gang med tekniske undersøkelser ved åstedet, sa påtaleansvarlig John R. Sødahl Furunes i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding natt til søndag.

– Det er vitner som har gitt en mulig beskrivelse av det som kan være gjerningsperson eller gjerningspersoner, sier hun.

Hun opplyser også at politiet har hatt innledende samtaler med fornærmede. Voldshendelsen skal ha skjedd utendørs.

En 18 år gammel mann ble pågrepet i nærheten kort etter angrepet. Haave sier han er siktet for grov kroppsskade. Denne knivstikkingen skal ifølge henne ha skjedd innendørs.

Mannens forsvarer, advokat Arve Røli, opplyser til Nidaros at den siktede 18-åringen skal avhøres klokken 17.00 søndag. Advokaten har ennå ikke snakket med sin klient og sier han ikke vet hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Vi har foreløpig ingen indikasjoner på at disse to hendelsene har noe med hverandre å gjøre, sier påtaleansvarlig Furunes.

St. Olavs hospital opplyste i en pressemelding ved 2-tiden natt til søndag at tenåringen opereres for sine skader. Mannen i 20-årene behandles på intensivavdelingen.

Politiadvokat Anne Haave sa søndag morgen til Adressa at åtte vitner foreløpig er avhørt.

Politiet fikk melding om den andre knivstikkingen i Ila i Trondheim klokken 22.07. Her ble en 17 år gammel gutt alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

Påtaleansvarlig Furunes sier det foreløpig ikke ser ut til å være noen sammenheng mellom knivstikkingene.

(©NTB)

Flere nyheter: