Menu
Arkivbilde av Reidar Nilsen, tidligere leder av Norges Fiskarlag. Han er savnet etter at en sjark havarerte utenfor Gamvik søndag 9. januar, og politiet har besluttet å innstille søket. Hans sønn, som var med om bord, er funnet død. Bildet er tatt under Fiskarlagets landsmøte i Trondheim i 2021. Foto: Jan-Erik Indrestrand, Norges Fiskarlag / NTB

Politiet innstiller søket etter sjarkforliset utenfor Gamvik

Søket etter Reidar Nilsen, som er savnet etter forliset utenfor Gamvik søndag, innstilles.

Av NTB | 12.01.2022 10:17:04

politikk: – Vi har dessverre kommet til den vanskelige beslutningen å måtte avslutte søket etter den savnede Reidar Nilsen, opplyser jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i Finnmark politidistrikt.

Politiet og redningsmannskaper har siden forliset lagt ned store ressurser for å finne den savnede for å kunne gi et svar og en grav til de pårørende, sier han videre.

– Søksforholdene er svært krevende, og med værutsiktene framover vil det ikke la seg gjøre å fortsette søket uten risiko for letemannskaper.

– Vi vil takke alle som har bidratt i letingen etter den savnede. Frivillige mannskaper samt innleide ressurser har gjort en enorm innsats i et svært utfordrende oppdrag, sier Hansen.

Politiet vil nå etterforske saken parallelt med Statens Havarikommisjon for å finne svar på hvorfor båten forliste.

Søket startet etter at Hovedredningssentralen fikk en bekymringsmelding i 9.30-tiden søndag. Noen timer senere ble sjarken funnet på land.

– Reidar ledet organisasjonen i tolv år. Mange av oss samarbeidet tett med ham og derfor er det spesielt trist å motta melding om et slikt forlis, sier nåværende leder Kåre Heggebø.

Også fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) hyllet Nilsen og sa norsk fiskerinæring nå har mistet en bauta.

– Som yrkesutøvere på havet tar vi hver eneste dag risiko for å skape verdier. Vi må ha en forventning om at storsamfunnet verdsetter det arbeidet vi gjør, også når ulykken rammer, skriver Heggebø i en melding til NTB.

Det er gjennomført strandsøk, og det er søkt med både Sea King redningshelikopter, ROV-undervannsrobot og drone. Dersom det kommer nye opplysninger om forliset, vil søket kunne gjenopptas.

Reidar Hansens sønn Remi Andre Nilsen ble funnet omkommet søndag ettermiddag. De to var på vei til krabbefiske i Tanafjorden.

Reidar Nilsen var leder for Norges Fiskarlag fra 2001 til 2013. Fiskarlaget mottok meldingen om forliset med sorg.

Heggebø forventer at søket gjenopptas når det er forsvarlig for letemannskapet.

Flere nyheter: