reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er koranasmittet ved kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Politiet i gang med avhør av mannskapet på Roald Amundsen

I etterforskningen av Hurtigrutens håndtering av smitteutbruddet på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen er politiet nå i gang med å gjøre avhør.

Av NTB | 06.08.2020 10:48:09

Økonomi og næringsliv: – Troms politidistrikt er nå i gang med avhør av mannskap og andre personer tilknyttet Hurtigruten. Vi kan ikke kommentere innhold fra avhør da etterforskningen foreløpig er på et tidlig stadium, sier påtaleansvarlig Lisa-Mari Ellingsen i Troms politidistrikt i en pressemelding.

Det ble klart mandag at politiet har startet etterforskning av Hurtigruten for å avklare om foretaket eller personer om bord på fartøyet kan ha overtrådt bestemmelser i straffeloven om smittevern eller bestemmelser gitt i medhold av smittevernloven.

Politiet har tidligere opplyst at det er av særlig interesse å få avklart hvorvidt mannskap om bord på fartøyet, hadde grunn til å iverksette tiltak for å forhindre videre smitte av covid-19 ved anløp av Roald Amundsen til Tromsø havn fredag 31. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: