Menu
Oslo-politiet orienterer om masseskytingen i juni i år på en pressekonferanse fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Politiet holder pressekonferanse om masseskytingen i Oslo

Oslo-politiet har kalt inn til en pressekonferanse om masseskytingen i Oslo sentrum i juni i år. Den finner sted klokka 11 fredag på politihuset på Grønland.

Av NTB | 23.09.2022 10:41:02

Kriminalitet og rettsvesen: Zaniar Matapour er varetektsfengslet og siktet for drap og drapsforsøk med terrorhensikt etter at han skjøt mot gjester ved to utesteder i Oslo sentrum 25. juni.

Det er ikke kjent hva politiet vil legge fram på pressekonferansen, men Oslo politidistrikt opplyser at politiadvokat Børge Enoksen er til stede for å orientere om oppdateringen.

Matapour har hittil nektet å forklare seg for politiet. Han er tvangsinnlagt ved regional sikkerhetspost på Haukeland universitetssjukehus for judisiell observasjon. Denne observasjonen tar sikte på å avgjøre om Matapour var tilregnelig da han skjøt.

En av teoriene politiet jobber etter, er at skytingen var hatkriminalitet rettet mot homofile.

To personer ble drept og 21 skadd da 43-åringen åpnet ild mot to puber i Oslo sentrum, London Pub som er et utested med mange gjester fra det homofile miljøet, samt baren Per på Hjørnet.

Matapour ble mandag denne uken varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Han holdes i isolasjon og nektes tilgang til medier fram til 3. oktober.

I kjennelsen viser tingretten til at det gjenstår mye etterforskning i saken. En viktig brikke er å etterforske Matapours forsett.

Flere nyheter: