Menu
I en rapport om en minkfarm med 9.600 dyr i Sandnes meldte Mattilsynet om underernærte dyr og anbefalte fôrbytte eller avvikling. Rapporten var full av feil, og Mattilsynet ble anmeldt av oppdretteren. Nå er saken henlagt for andre gang. Foto: Carina Johansen / NTB

Politiet henlegger sak mot ansatte i Mattilsynet i Rogaland

Saken mot Mattilsynet og flere ansatte, som ble anmeldt etter en feilaktig inspeksjonsrapport om en minkoppdretter i Sandnes, er henlagt for andre gang.

Av NTB | 18.12.2020 23:53:12

Natur og miljø: I en rapport om en minkfarm med 9.600 dyr i Sandnes meldte Mattilsynet om underernærte dyr og anbefalte fôrbytte eller avvikling av farmen. Men rapporten fra juni 2018 var full av faktafeil, innrømmet tilsynet i mai i fjor.

Bonden anmeldte Mattilsynet først i desember 2018, men anmeldelsen ble henlagt to måneder senere. I mai 2019 omgjorde statsadvokaten i Rogaland henleggelsen, og nå blir saken henlagt nok en gang.

– Etterforskningen har vært rettet mot straffelovens bestemmelser om tjenestefeil og uriktig forklaring. Det er ikke funnet opplysninger som støtter opp under at det bevisst eller grovt uaktsomt har blitt gitt uriktige opplysninger i saken, sier politiadvokat Sidsel Tunestveit i Sørvest politdistrikt i en pressemelding.

Saken er henlagt for samtlige sju anmeldte.

– Etter politiets syn taler bevisene med særlig styrke mot at det er begått straffbare handlinger. Sakene er derfor henlagt fordi intet straffbart forhold anses som bevist, sier Tunestveit.

(©NTB)

Flere nyheter: