reklame for Sheiken Bowling
Menu
Mannskaper fra politiet ved Sem fengsel i Tønsberg der sju-åtte innsatte forskanset seg på en avdeling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet har kontroll på situasjonen i Sem fengsel

Politiet opplyser at de har kontroll på situasjonen i Sem fengsel der sju-åtte innsatte barrikaderte seg med slagvåpen tirsdag ettermiddag.

Av NTB | 12.05.2020 18:02:37

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 16 og rykket ut med flere patruljer.

– Vi har hatt en situasjon i fengselet der sju innsatte ikke ønsket å gå tilbake til cellene. Dette skal ha sammenheng med en rutineendring som ble varslet på lørdag, men trådte i kraft i dag. Vi klarte heldigvis å løse situasjonen uten personskader i samarbeid med politiet. Det er vi veldig fornøyd med, sier fengselsleder Robert Holmsen ved Sem fengsel til NTB.

Rundt klokken 17.30 meldte politiet at situasjonen var under kontroll.

Ifølge operasjonsleder Øystein Eikedalen skal de forskansede innsatte ha vært i besittelse av slagvåpen og ha hatt tilgang til smørkniver, skriver Tønsbergs Blad.

Bakgrunnen for forskansningen skal ha vært misnøye over fengselets rutiner for de innsatte.

– De skal ha vært misfornøyde med at de ikke fikk lov til å kjøpe personlige ting og ha med på cellene, sa Eikedalen til avisen.

Sem fengsel i Tønsberg er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå. Avdelingen det gjelder skal ha 13 innsatte. Hele fengselet har 62 plasser for menn.

Flere nyheter: