Menu
Politi og ambulansepersonell var raskt på plass ved skolen i Malmö. To personer er skadd i hendelsen. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

Politiet har kontroll på Malmö-skole – én person pågrepet

Politiet i Malmö sier de har kontroll på Latinskolan i Malmö, der minst to personer er skadd og ført til sykehus. En person er pågrepet.

Av NTB | 21.03.2022 18:49:49

Kriminalitet og rettsvesen: Et stort antall politifolk og flere ambulanser rykket mandag ettermiddag ut til skolen, som ligger i Malmö sentrum. Politiet skriver på sine nettsider at det er mistanke om en grov forbrytelse.

Politiet henviser til helsevesenet for informasjon om tilstanden til de skadde.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 17.12 mandag ettermiddag.

– Alt tyder på at det har skjedd inne i skolens lokaler, men mer informasjon har vi ikke nå, sier politiets pressetalsperson Rickard Lundqvist til Aftonbladet.

– Dette er helt forferdelig, sier rektor Fredrik Hemmensjö ved Malmö Latinskola, en videregående skole med cirka 1.100 elever.

Han har også uttalt at det pågår «dødelig vold» på skolen, men det er ikke kommet meldinger om tap av liv.

Selv befinner han seg i Göteborg, men han sier til Aftonbladet at han kommer til å dra til Malmö så fort som mulig.

SVT har snakket med elever på skolen.

– Det kom inn politi som hadde trukket våpen og sa at skolen måtte evakueres. Men vi vet ikke hva som har skjedd, sier de til TV-kanalen.

SVTs reporter sier at elever skal ha vært på skolen for å forberede en musikal. Politiet har bedt elevene som har samlet seg utenfor skolen, om å gå hjem, og hele skolen er sperret av, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: