Menu
Bilde fra et av kameraene til Statens vegvesen på østsiden av Frudalstunnelen. Bildet er tatt i retning Sogndal. Foto: Statens vegvesen / NTB

Politiet har avsluttet søker etter at en bil kjørte inn i snøskred i Sogndal

Et stort snøskred gikk over riksvei 5 på østsiden av Frudalstunnelen i Sogndal onsdag kveld. En person som satt i en bil som kjørte inn i skredet, kom seg ut.

Av NTB | 10.02.2022 00:20:25

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet har ikke grunn til å tro at det er flere i skredet, og letemannskaper avsluttet søket i området i 23.30-tiden onsdag.

– De opplysningene vi har så langt er at det ikke er observert flere kjøretøy som kan ha kjørt inn i skredet, sier operasjonsleder Tom Johannessen i Vest politidistrikt til NTB.

Ifølge Vegtrafikksentralen vest er det ikke forsvarlig å starte opprydning natt til torsdag. Dette vil først starte opp torsdag formiddag.

En geolog skal også vurdere området, melder NRK.

Minst en bil kjørte inn i snøskredet. Personen som satt i bilen, fikk hjelp til å komme seg ut.

– Vi har fått opplyst at det var én person i bilen, som ble hentet ut av en brøytebilsjåfør, sier vaktoperatør Jørgen Bødtker hos Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende.

Ifølge Bødtker står bilen fortsatt inne i skredet.

Frudalstunnelen er en del av riksvei 5 mellom Sogndal og Skei i Jølster, og det er hovedveien mellom Sogndal og Førde. Tunnelen er 6.758 meter lang.

Omkjøring er skiltet i sentrum av Sogndal og ved Skei. Det er satt opp to ekstraferjer som skal gå fra Hella i tidligere Leikanger kommune vil gå til Dragsvik i Balestrand gjennom natten.

Onsdag var det sendt ut gult farevarsel for mye snø i Vestland, og det var utstedt oransje farevarsel for snøskredfare i Indre Sogn.

Politiet fikk melding om snøskredet i Frudalen øverst i Sogndalsdalen klokka 21.08 onsdag kveld. Det er snakk om store snømengder: Skredet er to meter høyt og om lag 150 meter bredt.

Vegtrafikksentralen melder at Frudalstunnelen er stengt. Bergstunnelen som ligger like nordvest, er også stengt.

(©NTB)

Flere nyheter: