Menu
Siden søndag kveld har politi og øvrige letemannskaper søkt etter tre personer i Tokagjelselva i Kvam. Foto: Marit Hommedal / NTB

Politiet gjør ny vurdering om leteaksjonen i Kvam torsdag morgen

Intensiv leting onsdag medførte ikke funn av de savnede personene i Kvam. Leteforholdene er krevende, og politiet gjør ny vurdering torsdag morgen.

Av NTB | 27.10.2021 19:07:30

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi håper at vi skal finne dem. Vi har teorier om hvor de savnede kan befinne seg, og iverksetter tiltak på aktuelle steder for å finne dem, sier innsatsleder Svein Laupsa under en pressekonferanse onsdag kveld.

– Med tanke på morgendagen tar vi en vurdering i morgen tidlig om hvilke tiltak vi gjør i morgen, sa Laupsa.

Letemannskapene har benyttet gode værforhold onsdag til intensivt søk med ekstra ressurser. Fremover er det ventet mer uvær.

– Vi jobber så lenge vi tenker er fornuftig å holde på for å finne dem, sa Laupsa.

Han beskriver søkeområdet som risikabelt å jobbe i. Frode Nygård i det lokale Røde Kors fortalte at leteforholdene har vært ekstremt krevende.

– Det er det mest ekstreme oppdraget vi har hatt, når det gjelder terreng og risiko. Det er det ingen tvil om.

Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72) og Ruth Wathne (68) er savnet etter at de søndag kveld forsøkte å krysse Tokagjelselva i en liten båt like ovenfor en stor foss med et fall på 15 meter.

Siden da har store mannskaper bidratt, i det som først var en redningsaksjon. Politiet uttalte mandag at de ikke lenger har håp om å finne de tre i live, og det søkes nå etter antatt omkomne.

(©NTB)

Flere nyheter: