Menu
Politiet har forlenget oppholdsforbudet rundt vindkraftanlegget på Frøya, som er under bygging. Forbudet ble første gang innført i fjor sommer. Bildet er fra demonstrasjonene i 2019. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix

Politiet forlenger oppholdsforbud ved vindkraftanlegg på Frøya

Vindmøllemotstandere på Frøya får fremdeles ikke lov å oppholde seg på anleggsområdet. Politiet har forlenget forbudet fram til 30. august.

Av NTB | 25.06.2020 11:19:04

Kriminalitet og rettsvesen: Oppholdsforbudet i anleggsområdet ved Nessadalen på Frøya ble innført allerede i fjor sommer og har siden da jevnlig blitt forlenget.

Det er også innført droneforbud i området.

Trøndelag politidistrikter understreker samtidig i pressemeldingen at ferdsel på stedet også utgjør en sikkerhetsrisiko. Personer som bryter oppholdsforbudet, kan bøtelegges med 8.000 kroner. Dette beløpet økes ved gjentatte overtredelser.

Det er Trønderenergi som har fått konsesjon til å bygge vindmølleparken på Frøya. Anleggsarbeidet starter i april i fjor, og anlegget skal etter planen være ferdig i løpet av året.

Utbyggingen har skapt sterkt strid i lokalsamfunnet, og ifølge VG etterforsker politiet flere tilfeller av truende atferd, sabotasje og hærverk.

(©NTB)

Flere nyheter: