Menu
Det var god stemning i Strömstad allerede tidlig om ettermiddagen skjærtorsdag. Det er ventet stor pågang av nordmenn utover dagen. Foto: Annika Byrde / NTB

Politiet forberedt på «ordentlig fest» i forbindelse med Strömstad-råning skjærtorsdag

Det er ventet mange biler og deltakere på det tradisjonelle rånetreffet i Strömstad skjærtorsdag. Politiet på begge sider av grensen har forberedt seg.

Av NTB | 14.04.2022 13:04:31

Kultur og underholdning: – Det er mye mennesker på vei sørover som skal til Strömstad. Vi merker at mange startet festen tidlig i dag, sier innsatsleder Anders Strømsæther i Øst politidistrikt til NRK.

Det er tre år siden sist grensebyen Strömstad var fylt av festglade nordmenn, og det er ventet en stor pågang i dag.

– Jeg tror det kommer til å bli en ordentlig fest i kveld. Vi møter dem med et smil og håper de fleste oppfører seg ordentlig, selv om de er på fest, sier Strømsæther.

NTB møtte torsdag formiddag flere fremmøtte i Strömstad, som kunne melde om at det allerede var god stemning i byen til tross for litt gråvær.

– Det er utrolig deilig å være tilbake igjen. Dette er min tiende gang her. Det har blitt en tradisjon å dra hit, sier Timon Nielsen Hoffsbakken, som sammen med vennene sine har kjørt hele veien fra Eidsvoll.

Strömstad-ordfører Kent Hansson opplyste til NTB onsdag at byen ønsker velkommen til fest, men at politiet samtidig har tatt forholdsregler.

– Vi har i år fått forsterkninger fra hele fylket, og politistyrken er nærmest firedoblet, sa Hansson.

(©NTB)

Flere nyheter: