Menu
15-åringen ble funnet livstruende skadd i familiens bolig på Kapp i Østre Toten. Han døde senere på sykehus. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet ferdig med etterforskningen av drapssaken på Kapp

Innlandet politidistrikt er ferdig med etterforskningen av drapssaken på Kapp, der en far er siktet for å ha drept sønnen Oscar André Ocampo Overn (15).

Av NTB | 21.02.2020 13:31:27

Kriminalitet og rettsvesen: Guttens far (45) er siktet for drapet, seksuell omgang med barn under 14 år og for frihetsberøvelse av guttens mor.

Politiet har blant annet gjennomført en rekonstruksjon der den siktede mannen deltok. De har også gjennomført avhør av flere vitner og av den siktede.

15 år gamle Oscar André Ocampo Overn ble innlagt på sykehus med livstruende skader etter det som ble karakterisert som en alvorlig voldshendelse i familiens hjem på Kapp i Østre Toten kommune 9. oktober.

Han døde mandag 4. november av skadene han ble påført. Faren ble pågrepet 10. oktober.

Etterforskningsleder John Eivind Melbye bekreftet da overfor Oppland Arbeiderblad at funn av strips og andre gjenstander i og ved boligen tydet på at voldshendelsen ikke skjedde i affekt.

Guttens mor skal ha blitt låst inne på soverommet da drapshandlingen skjedde. Hun kom seg ut på balkongen og fikk varslet en person som var i nærheten, har Hasle tidligere opplyst.

– Vi avventer fortsatt en rapport i saken, men etterforskningen anses ferdigstilt, og politiets innstilling er derfor oversendt Statsadvokaten. Vi kan ikke kommentere innholdet i denne innstillingen, sier påtaleansvarlig Mari Lauritzen Hasle.

I november opplyste politiet at de mener at drapet bærer preg av planlegging.

(©NTB)

Flere nyheter: