Menu
Politiet har startet etterforskning etter etterfesten på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB

Politiet etterforsker mulig overgrep under festen på Brann stadion

Politiet har startet etterforskning på bakgrunn av opplysninger om et angivelig seksuelt overgrep da flere Brann-spillere festet på stadion natt til tirsdag.

Av NTB | 13.08.2021 12:52:26

Kriminalitet og rettsvesen: Etterfesten på fotballklubbens arena i Bergen har fått mye medieomtale de siste dagene.

Vest politidistrikt opplyser at de ikke har mottatt noen anmeldelse i saken, men at det basert på opplysninger og egne undersøkelser er grunnlag for å etterforske om det har skjedd noe straffbart.

Politiet uttaler videre at de av hensyn til etterforskningen og de involverte ikke vil gi noen ytterligere detaljer om saken per nå. Overfor Bergensavisen opplyser politiinspektør Gunnar Fløystad at ingen så langt er pågrepet i saken.

Fløystad forteller også at det er én fornærmet person i saken, og at en eller flere har status som mistenkt.

– Hvem de eller den er, antall og andre detaljer kan jeg ikke kommentere, sier Fløystad.

Det er fra før kjent at tolv Brann-spillere deltok i festlighetene på stadion natt til tirsdag denne uken. Det ble drukket alkohol, og unge kvinner utenfor Brann-troppens kohort skal ha deltatt på festen.

Brann-ledelsen reagerte kraftig på hendelsen, ettersom spillerne ikke hadde tillatelse til å være på arenaen og at smittevernreglementet ble brutt. Men klubben valgte å ikke utestenge noen av spillerne.

– De har brutt interne regler, de har beklaget og forstått alvoret, og nå er det en sak vi går videre fra. Det blir ikke noen utestengelse fra laget, det kan jeg si. Det er en stor straff det de har vært gjennom de siste dagene, sa daglig leder Vibeke Johannesen i Brann til Bergens Tidende torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: