Menu
Sørlandet sykehus fikk inn en rekke personer med metanolforgiftning søndag. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB

Politiet etterforsker metanolforgiftning på Sørlandet

Flere personer ble søndag kveld innlagt med metanolforgiftning på Sørlandet sykehus. Politiet har nå åpnet etterforskning av saken.

Av NTB | 25.07.2022 09:10:45

Kriminalitet og rettsvesen: – På bakgrunn av opplysningene vi har fått, har vi startet en etterforskning i dag, opplyser driftsenhetsleder Bernt Mushom i Agder politidistrikt til TV 2.

Sørlandet sykehus fikk søndag kveld flere pasienter innlagt med varierende grad av metanolforgiftning. Mandag opplyser de at det er snakk om færre enn fem pasienter.

Politiet håper at etterforskningen vil avdekke hvem som kan ha solgt den giftige metanolen slik at de kan stanse omsetningen så raskt som mulig.

– Det skal ha skjedd i Mandal-området, så det er der vi jobber ut ifra, sier Mushom.

Metanolforgiftning er potensielt dødelig. Alvorlig forgiftning kan føre til koma, kramper, pustestans og død. Det kan også føre til synsforstyrrelser, tåkesyn og blinde flekker i synsfeltet, og kan i noen tilfeller kan gi varige synsskader. Symptomer kan være slapphet, hodepine, forvirring og svimmelhet.

De som får slike symptomer, må kontakte lege så fort som mulig.

– Det er viktig at man ikke inntar sprit man er usikker på eller ikke kjenner opprinnelsen til, sier fungerende fagdirektør Per Kristian Hyldmo ved Sørlandet sykehus i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: