Menu
Equinors anlegg på Mongstad i Nordhordland. Foto: Marit Hommedal / NTB

Politiet etterforsker en droneobservasjon over Mongstad

Det ble observert droner over forsyningsbasen på Mongstad torsdag kveld og natt til fredag. Politiet etterforsker saken og innfører vakthold.

Av NTB | 30.09.2022 13:50:46

Kriminalitet og rettsvesen: Det skriver Avisa Nordhordland.

– Det ble observert droner over forsyningsbasen på Mongstad torsdag kveld og natt til fredag av de som jobber på basen, sier politioverbetjent og beredskapsplanlegger Knut Inge Hordvik i Nordhordland politistasjonsdistrikt til avisen.

Den seneste observasjonen ble gjort rundt midnatt natt til fredag.

– Politiet har et eget handlingsmønster når vi får meldinger om sånt som dette. Nå prøver vi selvsagt å finne fram til droneeier, sier Hordvik.

Han sier dette er første observerte droneaktivitet ved olje- og gassanlegget på Mongstad.

Fredag har politiet innført kontinuerlig politivakthold ved Mongstad og Gassleds prosessanlegg Kollsnes i Øygarden kommune, skriver Bergensavisen.

– Det er snakk om mer synlighet og politinærvær ved Mongstad og på Kollsnes, sier stabssjef i Vest politidistrikt, Gustav Landro.

– Det er ikke til å stikke under stol at det har vært uønskede hendelser i området i det siste, sier han, og viser til droneaktiviteten ved Mongstad og i Nordsjøen. Men det er ikke rettet noen trusler direkte mot disse to anleggene, sier han til avisen.

Mongstad er forsyningsbase for installasjoner i Nordsjøen. Statnett ønsker å ha mulighet til å kjøre gasskraftverket, som egentlig skulle stenges 31. august, fram til sommeren neste år.

Flere nyheter: