fbpx
Menu
Tirsdag ble det bekreftet funn av Campylobacter i drikkevannet i Askøy i Hordaland. Dette er en bakterie som kan gi mage- og tarminfeksjon. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Politiet etterforsker Askøy kommune i vannsmitte-saken

Vest politidistrikt åpner etterforskning mot Askøy kommune. Etter det TV 2 erfarer, er årsaken brudd på drikkevannsforskriften.

Av NTB | 12.06.2019 14:35:00

Medisin og helse: – Vi har nå besluttet å åpne etterforskning av denne saken, men ønsker ikke å gå inn på grunnlaget for beslutningen vår, sier politiinspektør Frode Karlsen til kanalen.

Etter det TV 2 erfarer, skal grunnlaget for at politiet åpner etterforskning, være mulig brudd på drikkevannsforskriften.

Tirsdag ble det bekreftet funn av Campylobacter i drikkevannet i Askøy i Hordaland. Dette er en bakterie som kan gi mage- og tarminfeksjon. Rundt 2.000 personer har trolig blitt syke som følge av drikkevannet i kommunen.

Onsdag for en uke siden døde en ett år gammel gutt fra Askøy, men det er ukjent om det var på grunn av Campolybacter-utbruddet. Det er foreløpig ikke kjent hva som var dødsårsaken. Politiet har allerede åpnet etterforskning av denne saken.

Flere nyheter: