Menu
En person er funnet omkommet og ytterligere en person er savnet etter en brann i en bolig i Florvåg på Askøy fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Politiet: En person pågrepet etter dødsbrann på Askøy

En person er pågrepet etter brannen i et bolighus på Askøy fredag formiddag, opplyser politiet. En person omkom i brannen, mens ytterligere en er savnet.

Av NTB | 11.02.2022 18:51:31

Kriminalitet og rettsvesen: Vest politidistrikt opplyser at de kriminaltekniske undersøkelsene på brannstedet ikke vil komme i gang før lørdag morgen – og at det av den grunn er for tidlig å si hva som kan ha forårsaket brannen.

Men politiet opplyser at de mistenker at brannen er påsatt.

– Opplysninger i saken gjorde at politiet fredag pågrep en person, uten at vi kan gå nærmere inn på hvilke opplysninger det dreier seg om, skriver politiet.

Vedkommende er brakt til politihuset i Bergen for avhør. Politiet har ikke tatt stilling til om vedkommende skal fremstilles for varetektsfengsling.

Det er funnet levninger av en person i huset som brant i Florvåg på Askøy fredag morgen. I tillegg har én person status som savnet etter brannen.

Brannen ble meldt til 110-sentralen Vest rett før klokken 8.45 fredag. Murbygningen på tre etasjer var fullstendig overtent da brannvesenet kom fram til stedet. Like før klokken 10 ble det opplyst om at brannen var slukket.

Tre nabohus ble evakuert som følge av brannen, og totalt 15 personer ble evakuert i forbindelse med brannen.

Flere nyheter: