reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiadvokat Haris Hrenovica, her utenfor Lørenskog lensmannskontor. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Politiet: Ektepakten har vært tema i avhør

Ektepakten til Tom og Anne-Elisabeth Hagen har vært tema i avhør, bekrefter politiet. Ektepakten ville gitt Tom Hagen nesten alle verdiene ved en skilsmisse.

Av NTB | 13.05.2020 06:47:37

Kriminalitet og rettsvesen: – Etter vårt skjønn er det i aller høyeste grad naturlig at ektepakten har vært tema i avhør, både da han hadde status som fornærmet og som siktet. Det er en sak som dreier seg om en ektefelle som er borte og den gjenværende er siktet for drap eller medvirkning til drap, sier politiadvokat Haris Hrenovica til Nettavisen.

Hrenovica sier at det har vært viktig å se nærmere på forholdet mellom de to ektefellene.

– Det er helt naturlig å gjøre. De har en relasjon, og det er viktig for politiet å gå nærmere i de detaljene der, sier han.

Paret giftet seg i 1979 og ifølge ektepakten, signert i 1987, eide Tom Hagen hovedvekten av eiendeler og formue som særeie. Alle Hagens firmaer og aksjeposter står i hans navn, ifølge NRK, VG og Dagens Næringsliv.

Kona skulle få en hyttetomt i tidligere Biri kommune, 200.000 kroner i gave fra Tom Hagen og en Citroën BX 14 RE, eller bil av tilsvarende standard. Ektepakten ble i 1993 endret slik at også parets enebolig tilhørte Tom Hagens særeie.

Tom Hagen var ifølge Kapital landets 164. rikeste person i fjor, med en formue på 1,9 milliarder kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: