reklame for Sheiken Bowling
Menu
Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen forsvarer avgjørelsen om å tillate maksimalt fem personer samlet. Her er han under en orientering om koronasituasjonen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Politiet: Bergens grense på fem kan bryte rettigheter

Som en del av koronatiltakene i Bergen får bare inntil fem personer være samlet privat. Det kan bryte med grunnleggende rettigheter, mener en politileder.

Av NTB | 12.11.2020 21:53:04

Medisin og helse: Politiet påpekte dette overfor kommunaldirektøren i Bergen, men ble ikke hørt, skriver Bergens Tidende.

«Slik forskriften fremstår kan den være så inngripende at den bryter med grunnleggende rettigheter. Vi ber dere endre denne til ti som i Oslo», skrev Gunnar Fløystad, leder av påtaleenheten i Vest politidistrikt, da politiet ble bedt om å komme med innspill før reglene skulle vedtas i forrige uke.

I tillegg til at de mente svarfristen var kort, pekte politiet også på at avstandskravet knyttet til munnbind på serveringssteder i praksis ville være vanskelig å håndtere.

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) understreker overfor BT at alle innspillene fra politiet, med unntak av de to, ble lyttet til – og han viser til smittefaglige råd.

(©NTB)

Flere nyheter: