reklame
Menu
Grotten der flere personer fikk kullosforgiftning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet ber deltakere på grottefesten melde seg

Politiet ber personer som deltok på festen i en bunker i Oslo, ta kontakt med dem eller helsevesenet. De trenger ikke frykte straffeforfølgelse.

Av NTB | 14.09.2020 13:08:00

Ulykker og naturkatastrofer: Politiet kommer med oppfordringen i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Politiet understreker viktigheten av at personer som har deltatt på festen, tar kontakt, og de trenger ikke være redd for å bli straffeforfulgt. Det foreligger ikke hensyn som tilsier at forholdene blir påtalt av det offentlige, og politiet vil derfor ikke straffeforfølge festdeltakere for å ha tatt opphold i bunkersen eller ha brutt covid-19-forskriften i denne forbindelse, heter det.

Ifølge Ullevål sykehus er det en fare for senvirkninger av kullosforgiftning. Festdeltakerne ble oppfordret til å ta kontakt med helsevesenet snarest mulig dersom de opplevde symptomer på kullosforgiftning. Symptomer er trøtthet, sløvhet, svimmelhet, kvalme og hodepine.

– De er alle siktet for uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse, brudd på smittevernloven og uberettiget adgang og opphold, eller medvirkning til disse bestemmelsene, opplyste politiet i en pressemelding i forrige uke.

Totalt 27 festdeltakere ble kjørt til sykehus med mistanke om kullosforgiftning etter festen i en bunker på St. Hanshaugen i Oslo natt til 30. august. Politiet har anslått til at inntil 200 personer deltok på festen.

Fem personer er siktet i saken.

(©NTB)

Flere nyheter: