Menu
I Vesterålen har allerede fire kommuner gjort vedtak om at kriminelle nettverk er uønsket både i den enkelte kommune, og i regionen Vesterålen. Arkivfoto: Aleksander Nordahl / NTB

Politiet bekymret over Outlaws-etablering i Vesterålen

Etter at motorsykkelklubben Outlaws MC etablerte seg i Vesterålen, ser Nordland politidistrikt en utvikling de beskriver som bekymringsfull.

Av NTB | 11.04.2022 13:49:30

Kriminalitet og rettsvesen: Outlaws MC er ifølge politiet en av de mest aktive kriminelle såkalte 1-prosent MC-klubbene i Norge. Brorparten av medlemmene er dømt for forhold som vold, trusler, narkotika og torpedovirksomhet.

1-prosentklubb er en betegnelse på en motorsykkelklubb som selv definerer seg som lovløs, eller som kun anerkjenner og følger sine egne lover og regler.

Ifølge en pressemelding fra Nordland politidistrikt har de den siste tiden registrert økt aktivitet med personer som er rekruttert til miljøet. Politiet er ikke kjent med at medlemmene, eller de som nå rekrutteres inn i Outlaws MC, har motorsykkel eller førerkort for MC.

– Flere av personene som rekrutteres, er unge, sårbare, arbeidsledige og tilhører narkotikamiljøet, opplyser Per Erik Kalland Hagen, leder for politiet i Lofoten og Vesterålen.

I Vesterålen har allerede fire kommuner gjort vedtak om at kriminelle nettverk er uønsket både i den enkelte kommune, og i regionen Vesterålen. 1-prosentklubbene inngår i dette vedtaket.

Da politiet i fjor høst foretok en ransaking hos et lokalt Outlaws-medlem, fant de blant annet våpen og en sprengladning som var konstruert med splinter.

Politiet understreker samtidig at slike kriminelle MC-miljøer ikke må forveksles med de lovlydige motorsykkelklubbene.

(©NTB)

Flere nyheter: