Menu
Et bolighus har sklidd av grunnmuren i et jordras ved Gjølme i Orkdal. En person er savnet. Det er startet opp søk, men det er så langt ikke gjort funn. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Politiet bekrefter at en person er savnet etter jordskred i Orkdal

En person er bekreftet savnet etter jordskred som tok bolighus i Orkdal i Trøndelag. Det er startet søk i området.

Av NTB | 16.02.2019 18:18:00

Ulykker og naturkatastrofer: – En person skal være innesperret eller savnet, sier brannmester Fred Mælen, ifølge NRK.

Politiet melder på Twitter at det er et bolighus som har sklidd av grunnmuren ved Gjølme i Orkdal, og at nødetatene har rykket ut.

– Det er uvisst om det er noen som er tatt av skredet. Vi må søke gjennom skredet for å avkrefte eller bekrefte om det er noen som er tatt, opplyste operasjonsleder Ann Kristin Øie i Trøndelag politidistrikt til NTB. Kort tid etter ble det bekreftet at en er savnet i huset.

Det ble raskt startet opp søk på stedet.

– Vi har teknisk vakt, geolog og politihunder på stedet. I tillegg undersøker brannvesenet om det er folk i huset, sier Øie.

En søk- og redningsenhet fra brannvesenet er også på plass, i tillegg til at et redningshelikopter fra Hovedredningssentralen bistår.

Ved 17.30-tiden opplyser politiet at det er gjennomført søk i deler av huset der det har vært mulig å søke med hund. Det er ikke gjort funn.

Ifølge politiet må deler av huset rives for å komme til nye områder.

Politiet fikk melding om skredet klokken 15.23. Ifølge Øie skal det være rundt 100 meter langt og 30 meter bredt.

Det skal ikke være fare for andre hus eller nye ras, opplyser politiet.

Kriseteamet i kommunen er varslet om saken. Politiet opplyser at de pårørende er varslet, og at kriseteamet er på stedet og tar hånd om de pårørende.

Flere nyheter: