Menu
To kvinner døde i en alvorlig voldshendelse i Kristiansand mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Politiet begjærer full rettspsykiatrisk undersøkelse av dobbeltdrapssiktet

Politiet vil begjære at mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept to kvinner i Kristiansand, underlegges en full rettspsykiatrisk undersøkelse.

Av NTB | 30.03.2022 14:49:39

Kriminalitet og rettsvesen: Det skriver VG.

Den siktede mannen har vært innlagt på sykehus siden han ble pågrepet mandag ettermiddag og har foreløpig ikke vært i stand til å gjennomføre avhør.

Han skulle egentlig fremstilles for varetektsfengsling onsdag, men dette ble utsatt på grunn av hans helsetilstand.

– Vi må dessverre opplyse om at dagens fengslingsmøte må utsettes. Årsaken til det er den siktedes helsesituasjon. Vi vil komme tilbake med tidspunkt for eventuelt nytt rettsmøte, sa politiadvokat Bernt Olav Bryge i Agder politidistrikt tidligere onsdag.

Politiet har fortsatt ikke fastsatt sikker identitet på de to avdøde kvinnene, men har tidligere sagt at det er en relasjon mellom de tre involverte.

De presiserer at de enten må ha tannopplysninger, fingeravtrykk eller DNA for å kunne fastsette sikker identitet. Dette må kombineres med enten medisinske funn, kriminaltekniske funn eller taktiske opplysninger.

– Kripos jobber med dette, og politiet vil ikke kunne informere hvem de avdøde er, før dette er klart, sier Bryge.

Politiet fikk mandag formiddag melding om en alvorlig voldshendelse på Søm i Kristiansand. Nødetatene rykket ut og fant to hardt skadde kvinner. De ble sendt til sykehus, men døde kort tid etter ankomst.

(©NTB)

Flere nyheter: