Menu
Bevæpnet politi i Agder søkte mandag etter en mann i 50-årene etter en voldshendelse søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politiet avslutter søket etter mann med hagle i Vennesla

Politiet i Agder avslutter søket etter en mann i 50-årene som siden søndag kveld har vært på rømmen med en avsagd hagle.

Av NTB | 20.07.2020 15:02:54

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er en kost-nytte vurdering. Vi anser det nå som ikke fornuftig å bruke så store ressurser på dette. Det er en stund siden vi sist så han fysisk nå, sier Audun Eide, operasjonsleder i Agder politidistrikt til VG.

Søket har pågått i området sør for Sandlandsvannet, sørvest for Hægeland i Vennesla kommune. Mannen er observert flere ganger i skogen i området, senest rundt klokken 9 mandag formiddag.

Flere patruljer og hundepatruljer har deltatt i søket, og et politihelikopter fra Oslo har bistått. Politiet ba mandag formiddag også om forsterkninger fra beredskapstroppen i Oslo, melder NRK.

– Vi har tidligere sagt at han er potensielt farlig. Det er en beskrivelse fra da han befant seg i en pressa situasjon og sånn sett ser vi det ikke som en fare at han er fri, sier Eide.

– Kvinnen ble tatt med mot sin vilje fra Mandal. De har en relasjon fra før. Vitner til hendelsen fortalte at han var bevæpnet med avsagd hagle, opplyste operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Ifølge avisen Vennesla Tidende er mannen tidligere straffedømt, og i 2016 rømte han fra Kristiansand fengsel. Like etter var han involvert i en væpnet politiaksjon.

– Politiet avfyrte et varselsskudd. Gjerningspersonen stakk av til fots og hadde med seg en hagle, men skjøt ikke tilbake, sier operasjonslederen til VG.

Kvinnen i 30-årene behandles på sykehus for bruddskader og betegnes som kraftig forslått, opplyser politiet.

Mannen er etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse etter at en kvinne i 30-årene søndag kveld ble utsatt for vold.

Politiet fikk melding om hendelsen søndag klokken 20.50. Politiet oppsøkte mannen på en adresse på Hægeland i Vennesla kommune og fant også kvinnen der.

(©NTB)

Flere nyheter: