Menu
Statsminister Erna Solberg (H) er under etterforskning for mulige smittevernbrudd. Foto: Terje Pedersen / NTB

Politiet avhører vitner i Solberg-etterforskning

Politiet er i gang med å avhøre vitner i saken der statsminister Erna Solberg (H) etterforskes for smittevernbrudd. Det blir også gjort andre undersøkelser.

Av NTB | 22.03.2021 12:08:44

Politikk: – Politiet har startet med avhør av vitner og foretar nå undersøkelser for å få kartlagt omstendigheter rundt de eventuelle bruddene, skriver politiet i en pressemelding.

Forrige uke ble det kjent at Erna Solberg og familien samlet seg mer enn ti personer på en restaurant og en leilighet på Geilo i vinterferien. Politiet besluttet selv å starte etterforskning for å se om det hadde skjedd brudd på smittevernforskriftene.

– Politiet har i tillegg mottatt et titalls anmeldelser. Siden politiet allerede har opprettet sak, vil de øvrige henvendelsene ikke bli registrert som enkeltsaker, men inngå i den etterforskning politiet allerede har startet. Enkelte av dem som har levert inn anmeldelse, har fått beskjed om at saken er henlagt, skriver politiet.

De presiserer at de har startet etterforskning.

– Det er per nå ikke mulig å si tidspunkt for når denne etterforskningen blir ferdig, men saken gis nødvendig prioritet hos politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: