Menu
Politi og ambulansepersonell på Trosterud etter skyteepisoden natt til 25. august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Politiet avgjør fredag om Trosterud-siktet skal begjæres fengslet

Politiet vil vente til fredag med å avgjøre om de vil be om varetektsfengsling av mannen som er pågrepet for to drapsforsøk på Trosterud i Oslo i august.

Av NTB | 16.09.2021 20:22:06

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet gikk torsdag morgen til pågripelse av en ny siktet etter skyteepisoden på Trosterud i Oslo i august. Mannen satt torsdag i avhør.

– Vi har i dag pågrepet en ny mann i forbindelse med skyteepisoden på Trosterud. Han er siktet for to drapsforsøk, sa Grethe Lien Metlid, leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, til NTB torsdag formiddag.

Etter at avhøret var ferdig torsdag kveld, opplyste Metlid at det først fredag vil bli avgjort om politiet vil begjære den siktede varetektsfengslet.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen. Han samarbeider med politiet og har vært i avhør i dag, sier mannens forsvarer, advokat Marit Lomundal Sæther, til NTB torsdag kveld

Skyteepisoden fant sted på Trosterud i Groruddalen i Oslo natt til 25. august i år. To unge menn ble funnet skutt og alvorlig skadd etter at en ukjent person løsnet skudd mot dem.

Det var Dagbladet som først omtalte pågripelsen.

Metlid uttalte til NTB at mannen ble pågrepet i en leilighet i en bydel øst i Oslo.

– Vi er i gang med en videre etterforskning i kjølvannet av pågripelsen, sier hun.

Også den nye mannen politiet har pågrepet, er godt voksen, bekrefter Metlid.

– Vi ønsker likevel ikke å gå ut med alder på den nye siktede. Vi hadde en annen mann som var pågrepet, men denne mannen er ikke knyttet til den nye pågripelsen, sier hun.

– Vi jobber fremdeles med etterforskning i saken og er derfor varsomme med informasjonen vi går ut med, forklarer Metlid.

Metlid vil ikke gå ut med ytterligere informasjon om pågripelsen utover at den skjedde i morgentimene torsdag.

En mann i 50-årene ble pågrepet 31. august og siktet for drapsforsøkene, men ble løslatt to dager senere fordi mistanken mot ham var svekket.

Flere nyheter: