reklame for Utvik Autoservice
Menu
Støttedemonstrasjon for USAs Black lives matter-bevegelse på Ribersborgsstranden i Malmö torsdag. Over 3.000 hadde på forhånd meldt sin interesse for å delta. Foto: Andreas Hillergren/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Politiet avbrøyt George Floyd-protest i Malmö

Flere hundre mennesker møtte opp til en demonstrasjon i Malmö mot rasisme, og svensk politi besluttet å stanse protesten av smittevernhensyn.

Av NTB | 04.06.2020 18:49:03

Krig og konflikter: Støttedemonstrasjonen for Black lives matter-bevegelsen i USA hadde på forhånd fått tillatelse fra politiet.

Koronarestriksjonene tillater ikke folkesamlinger på over 50 personer, og politiet besluttet å gripe inn etter at flere hundre personer hadde sluttet seg til protesten ved Ribersborg. Årsaken er trengsel, bekreftet Malmö-politiet like etter klokka 18.

– Det er veldig mange mennesker her, men vi fører en dialog med arrangørene, sier politiets pressetalsperson Ewa-Gun Westford.

– Det er mye følelser, men man har fått si hva man ville og uttrykt sin mening, og det er det som er det viktige, tilføyer hun.

Dagen før brøt det ut uroligheter da politiet grep inn mot en lignende demonstrasjon i Stockholm på grunn av brudd på koronareglene.

I en rekke land er det arrangert protester mot rasistisk motivert vold og med krav om rettferdighet for George Floyd og andre svarte amerikanere som er drept av politi eller rasister i USA.

Faren for koronasmitte gjør at norske myndigheter har satt ned foten for slike protester også i Oslo, Bergen og Trondheim.

Demonstrasjonene som har preget USA den siste uka, har i hovedsak vært fredelige, men det har også vært mange tilfeller av plyndring og ildspåsettelser.

(©NTB)

Flere nyheter: