reklame for Sheiken Bowling
Menu
Illustrasjonsbilde av norske nasjonale pass og id-kort. Alle som har bestilt reise kan nå få nødpass (hvitt). Foto: Heiko Junge / NTB

Alle som har bestilt reise, kan søke om nødpass

Politiet sier de har mulighet til å tilby nødpass til flere og åpner nå for at alle som har bestilt reise, kan søke om nødpass.

Av NTB | 06.07.2022 14:46:47

Kriminalitet og rettsvesen: Man kan tidligst søke sju dager før planlagt reise. De nye kriteriene gjelder fra midnatt torsdag 7. juli, skriver politiet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

– Politiet har en begrenset beholdning av nødpass, men selv etter at vi utvidet muligheten til å søke, kommer det få søknader. Vi utvider derfor kriteriene igjen for å bidra til at flere kan søke nødpass. Men vi understreker at det ikke er sikkert at alle som ønsker det vil få, og at det kan bli lange køer enkelte steder, sier Bjørn Vandvik i Politidirektoratet.

Politiet presiserer at man må kunne dokumentere at man har bestilt reise. Man kan tidligst møte opp sju dager før planlagt reise.

– Politiet fortsetter å overvåke situasjonen nøye, og det vil fortsatt være slik at vi først og fremst må sikre at de som virkelig trenger nødpass kan få det, sier Vandvik.

Flere nyheter: