Menu
Michael Bloomberg vurderer ifølge Politico å trekke seg etter et skuffende resultat på supertirsdag. Foto: AP / NTB scanpix

Politico: Bloomberg vurderer å trekke seg

Styrtrike Michael Bloomberg vurderer å gi opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat etter det dårlige resultatet på supertirsdagen.

Av NTB | 04.03.2020 07:46:24

Politikk: Det skriver Politico onsdag morgen. Nettstedet viser til en rekke kilder som er kjent med Bloombergs planer.

Den tidligere borgermesteren i New York har brukt milliarder av sin formue på en storstilt reklamekampanje for å overbevise velgerne om at han er rett mann til å slå president Donald Trump.

Men han stakk kun av med seieren i territoriet Amerikansk Samoa, og vant ikke en eneste en av de 14 delstatene som holdt nominasjonsvalg tirsdag. I stedet ble det enkelte tredjeplasser. Bloomberg selv holder fast på at han ikke har mislyktes.

I de delstatene han satset sterkest på, ble han grundig slått av Joe Biden, deriblant i Virginia. Både Bloomberg og Biden tilhører den moderate fløyen i Demokratene, og analyser av valgresultatene viser at mange usikre velgere til slutt gikk for Biden.

Bloombergs relativt dårlige prestasjon har ikke gått upåaktet hen i Det hvite hus.

– Den aller største taperen i kveld er Mini Mike Bloomberg. Hans «politiske» konsulenter tok ham med på en tur. 700 millioner dollar rett i vasken, og han fikk ikke noe annet igjen enn kallenavnet Mini Mike, mens ryktet hans ble fullstendig ødelagt, skriver Trump på Twitter.

– Uansett hvor mange delegater vi vinner i kveld, så har vi gjort noe ingen trodde var mulig. På bare tre måneder har vi gått fra 1 prosent på meningsmålingene til å konkurrere om Demokratenes nominasjon, sa han til tilhengere på et valgmøte i Florida.

Bloombergs pressetalskvinne Julie Wood sier til Reuters at han nå vil vurdere sin valgkamp, men hun understreker at det ikke betyr at han gir seg som kandidat.

(©NTB)

Flere nyheter: