Menu
USAs justisminister Merrick Garland kunngjorde torsdag føderal tiltale mot de fire politibetjentene som deltok i aksjonen der den 26 år gamle afroamerikanske helsearbeideren Breonna Taylor ble drept i Louisville i Kentucky våren 2020. Foto: AP / NTB

Politibetjenter tiltalt etter drapet på Breonna Taylor i USA

USAs justisdepartement har tiltalt fire politibetjenter for å ha krenket borgerrettighetene til afroamerikaneren Breonna Taylor, som ble drept i mars 2020.

Av NTB | 04.08.2022 18:00:46

Politikk: Den 26 år gamle hjelpepleieren ble skutt seks ganger da fire hvite politibetjenter brøt seg inn i leiligheten der hun lå og sov sammen med kjæresten i Louisville i Kentucky.

Politiet sier at kjæresten skjøt mot dem, og at de besvarte ilden. Det ble avfyrt 32 skudd og Taylor ble truffet av fem av dem. Kjæresten hennes ble ikke truffet.

Drapet på Taylor utløste store demonstrasjoner i Louisville og andre byer og fyrte opp under Black Lives Matter-aksjonene som rystet USA i mange måneder.

Ingen av de fire politibetjentene som deltok under aksjonen er hittil dømt for drapet. To av dem er imidlertid sparket fra politiet, mens en tredje har pensjonert seg.

USAs justisminister Merrick Garland kunngjorde torsdag at det er tatt ut føderal tiltale mot alle fire.

Tre av dem, Joshua Jaynes, Kelly Goodlett og Kyle Meany, er tiltalt for å ha forfalsket ransakelsesordren de benyttet da de stormet Taylors hjem, noe som var et brudd på 26-åringens borgerrettigheter.

Den fjerde politibetjenten, Brett Hankison, er tiltalt for overdreven maktbruk ved å ha skutt vilt inn i leiligheten, noe som kostet Taylor livet.

(©NTB)

Flere nyheter: