reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Politimannen som skjøt og drepte Rayshard Brooks fredag 12. juni, er siktet for drap, opplyste påtaleadvokat Paul Howard i Fulton County på en pressekonferanse onsdag. Foto: Hyosub Shin / Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB scanpix

Politibetjent siktet for drap på Rayshard Brooks

Påtalemyndigheten i Atlanta har siktet politimannen som skjøt Rayshard Brooks (27) i ryggen, for drap og ti andre lovbrudd.

Av NTB | 18.06.2020 11:04:08

Krig og konflikter: Den drapssiktede politimannen Garrett Rolfe skjøt forrige fredag 27 år gamle Brooks to ganger i ryggen og sparket ham da han lå på bakken, opplyste påtaleadvokat Paul Howard i Fulton County på en pressekonferanse onsdag.

Howard understreker at opptak fra hendelsen viser at drapet og mishandlingen var uberettiget.

– Vi har konkludert med at på det tidspunktet Brooks ble skutt, utgjorde han ingen umiddelbar fare for liv eller helse til politimennene, sa han onsdag.

– Jeg synes det er en fæl situasjonen, men du kan ikke yte motstand mot en politimann på den måten, sa presidenten om drapet.

Drapssiktede Rolfe hevder gjennom sine advokater at skytingen var berettiget. Skytingen fant sted etter et basketak der Brooks klarte å ta en elektrosjokkpistol fra en av politimennene og var i ferd med å løpe vekk.

Rolfe skal ha skutt etter at han hørte «en skudd-lignende lyd og så et lysglimt». Dette skal ha vært fra elektrosjokkpistolen.

I kjølvannet av drapet på Floyd signerte Trump tirsdag et dekret som er ment å forhindre dødelig politivold. Dekretet innebærer forbud mot blant annet farlige kvelertak.

I et intervju med kanalen Fox News onsdag sa president Donald Trump at politiet i USA blir behandlet urettferdig, og at han håper at dette ikke vil være tilfelle for den siktede politimannen.

Drapet på Brooks skjedde mindre enn tre uker etter at en politimann drepte afroamerikanske George Floyd under en pågripelse i Minnesota. Drapet på Floyd utløste voldsomme protester mot rasisme i USA og andre steder i verden.

(©NTB)

Flere nyheter: