Menu
Politiskuddet som drepte en svart 20-åring i Minneapolis, har utløste store protester og ført til sammenstøt mellom politi og demonstranter. Foto: AP / NTB

Politibetjent siktet for uaktsomt drap

Den hvite politibetjenten som skjøt og drepte en svart 20-åring i Minneapolis, er pågrepet og vil bli siktet for uaktsomt drap.

Av NTB | 14.04.2021 20:04:39

Kriminalitet og rettsvesen: Påtalemyndigheten i Minneapolis bekrefter overfor The New York Times at det vil bli tatt ut siktelse mot Kimberly A. Potter.

Politiet i Minneapolis bekrefter i en kunngjøring at Potter ble pågrepet onsdag formiddag og at det vil bli tatt ut siktelse mot henne i løpet av dagen.

Både Potter og politisjefen i Minneapolis-forstaden Brooklyn Center trakk seg fra sine stillinger som følge av det dødelige skuddet mot Daunte Wright, som ifølge dem ble løsnet da politibetjenten tok feil av pistolen og elektrosjokkvåpenet hun mente å benytte.

Saken har utløst store protester og sammenfaller med at rettssaken mot den hvite politimannen som i mai i fjor drepte den svarte 46-åringen George Floyd i Minneapolis, nå går mot slutten.

(©NTB)

Flere nyheter: