reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den tidligere politibetjenten Kim Potter ble fredag dømt til to års fengsel for drapet på en ubevæpnet svart 20-åring i Minneapolis i april i fjor. Foto: AP / NTB

Politibetjent dømt til to års fengsel for drap på svart 20-åring i Minnesota

Den tidligere politibetjenten Kim Potter er dømt til to års fengsel for drapet på en ubevæpnet svart 20-åring i en forstad til Minneapolis i april i fjor.

Av NTB | 19.02.2022 21:29:58

Kriminalitet og rettsvesen: Det hele ble filmet og i videoen roper hun «taser», engelsk for elektrosjokkvåpen, idet hun trekker av.

Bildene viser imidlertid at det er få likheter mellom pistolen Potter benyttet, og det gule elektrosjokkvåpenet hun sier at hun trodde hun benyttet.

– Potter drepte sønnen min, og i dag ble han drept på nytt av rettsvesenet, sa Katie Wright.

Chu begrunnet den lave straffen med at det var mange formildende omstendigheter rundt drapet. Hun viste blant annet til at Potter var i tjeneste og at hun på lovlig vis forsøkte å pågripe Wright da hun tok feil av elektrosjokkvåpenet og pistolen.

– Dette er en av de tristeste sakene jeg har hatt i løpet av mine 20 år som dommer. På den ene siden har vi en ung mann som ble drept, og på den andre siden har vi en respektert politiveteran med 26 års tjeneste bak seg, som gjorde en tragisk feil ved å trekke pistolen i stedet for elektrosjokkvåpenet sitt, sa Chu.

Wright var ubevæpnet da han ble drept, men motsatte seg å bli påført håndjern. Da han startet bilen i et fluktforsøk, avfyrte Potter de dødelige skuddene mot ham.

Wrights mor var dypt skuffet da dommer Regina Chu avsa straffen fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: