Menu
Politiet har sperret av et område ved et hospits i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Politiaksjon på hospits etter drapene i Bergen

Tre personer ble tatt med av politiet fra et hospits i Bergen i forbindelse med at en kvinne og en mann ble funnet døde ved Osavatnet mandag.

Av NTB | 14.01.2020 15:09:51

Kriminalitet og rettsvesen: To menn ble pågrepet i drapssaken mandag kveld. Tirsdag ettermiddag bekrefter Bergenspolitiet at det er gjort ytterligere en pågripelse.

Like før hadde bevæpnet politi rykket inn i et hospits i Arna, skriver Bergens Tidende. Tre personer ble tatt med fra stedet. De skal ha status som siktet i saken.

– Vi har vært her i forbindelse med drapssaken. Jeg kan ikke uttale meg om hvem som er pågrepet, men det er personer som det er interessant for politiet å snakke med, sier innsatsleder Frank Listøl i politiet til Bergens Tidende.

Et område rundt hospitset er sperret av med politibånd. Sivilforsvaret er også på stedet.

– Politiet undersøker flere steder som åsted. I tillegg til funnstedet, har vi også en hypotese om at de kan ha blitt drept et annet sted og fraktet til funnstedet, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag.

Politiet opplyser at de foreløpig heller ikke vet om hospitset er drapsåstedet.

– Opplysninger fra den innledende etterforskningen gjør at dette også er et av stedene politiet gjør undersøkelser, heter det i pressemeldingen.

Politiet regner med å gjøre seg ferdig med undersøkelsene ved funnstedet ved Osavatnet tirsdag ettermiddag. Det skal blant annet gjøres et hundesøk i området.

– Vi gjør undersøkelser på området. I tillegg undersøker vi elektronisk materiell, som mobiltelefoner, sa politiinspektør Tore Salvesen på pressekonferansen tirsdag formiddag.

Advokat Kjetil Ottesen er oppnevnt som forsvarer for den siktede mannen i 30-årene.

– Jeg har ikke snakket med ham ennå. Jeg skal besøke ham i arresten nå, og så er planen avhør i dag, skrev han i en SMS til NTB tirsdag formiddag.

Både de avdøde og de to første pågrepne er kjent for politiet fra før. Noen av de dødes pårørende er nå varslet.

Det er foreløpig ikke bestemt om de siktede skal framstilles for varetektsfengsling.

De avdøde, en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-årene, ble funnet døde under en presenning i det populære turområdet mandag ettermiddag. Det var turgåere som varslet politiet etter å ha funnet blodige gjenstander i området.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva slags gjenstander dette er. Dødsårsaken vil de heller ikke kommentere.

Politi har fått inn tips som de betegner som interessante og ber om flere tips fra personer som kan ha informasjon i saken.

Politiet vet fortsatt ikke hva som har skjedd med kvinnen og mannen som ble funnet drept ved Osavatnet i Bergen mandag ettermiddag. De undersøker om de kan ha blitt fraktet til funnstedet.

Foreløpig er politiet tilbakeholdne med opplysninger om hva de tror kan ha skjedd, men understreker at de ikke kan binde seg til én hypotese og derfor etterforsker bredt.

De to mennene som ble pågrepet mandag, skal avhøres i løpet av tirsdag. Det dreier seg om en mann i 50-årene og en mann i 30-årene.

– I løpet av gårsdagen avhørte vi et 30-talls vitner. Det er turgåere i området, i tillegg til omgangskretsen til de avdøde og naboer av dem, sa Salvesen.

Flere nyheter: