Menu
Folk i Warszawa tenner lys for alle dem som har dødd som følge av koronaviruset i Polen. Tidligere denne uka passerte Polen 100.000 koronadødsfall. Markeringen var organisert av opposisjonsalliansen Borgerplattformen. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Polens koronarådgivere går av i protest

Flertallet av koronarådgiverne til den polske statsministeren gikk av fredag i protest mot det de mener er myndighetenes passive holdning til pandemien.

Av NTB | 14.01.2022 17:51:49

13 av de 17 medlemmene av den medisinske rådgivningsgruppen sier i en uttalelse at de går av fordi deres anbefalinger ikke blir tatt til følge av regjeringen.

For bare noen dager siden passerte Polen 100.000 dødsfall som følge av koronaviruset.

Legene som går av, anklager regjeringen for å ha en stadig mer tolerant holdning til dem i samfunnet som ikke tror på trusselen fra viruset og viktigheten av vaksiner for å bekjempe pandemien.

De beskylder regjeringen for å ha gjort svært lite med høstens kraftige smitteøkning og for å demme opp for omikronvarianten, «trass i det enorme antall dødsfall som er ventet».

Flere medlemmer av parlamentarikergruppen til Polens høyrenasjonalistiske regjeringsparti PiS er erklærte motstandere av vaksinen.

Så langt er det registrert 4,28 millioner smittede og nesten 102.000 døde i Polen. 21,3 millioner polakker er dobbeltvaksinert, og over 8 millioner har fått boostervaksine.

(©NTB)

Flere nyheter: