Menu
Carmen Campos scoret seks mål da Spania sikret avansement i håndball-EM med seier over Tyskland, som begrenset tapet til to mål og også er videre. Her fra VM i fjor. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Polen ute av EM etter håndballdrama

Polen måtte som tilskuer til et håndballdrama mellom Spania og Tyskland finne seg i å ryke ut av kvinnenes håndball-EM med hårfin margin.

Av NTB | 09.11.2022 22:41:29

Sport: Spania og Tyskland gikk begge videre med spansk 23-21-seier etter seks scoringer av Carmen Campos, mens Polen må reise hjem.

Montenegro slo Polen 26-23 onsdag, og ett av de tre vertslandene tok seg dermed til hovedrunden med full poengpott fra gruppespillet. Det duket for høyspenning om hvem som skulle slå følge.

* Polen ville være klar for hovedrunden om Tyskland tok poeng fra Spania, eller om Spania vant med minst fire mål. Ved spansk tremålsseier måtte Tyskland score færre enn 21 mål for at Polen skulle avansere.

* Tyskland ville gå videre så lenge laget ikke tapte for Spania med mer enn to måls margin, eller med tre mål og minst 21 scorede mål.

* Spania ville gå videre med seier over Tyskland.

Det var lenge jevnt i kveldskampen i Podgorica. Ved pause ledet Spania 11-10, men etter en sterk spansk periode i 2. omgang var ledelsen oppe i fire mål på 22-18 snaut ni minutter før slutt.

Da levde håpet for Polen, men Tyskland spiste seg innpå. Til sist endte det med spansk tomålsseier.

I gruppe C går Frankrike videre med full poengpott etter 26-24 over Nederland, som tar med seg to poeng videre. Romania sikret avansement med 31-23 over Nord-Makedonia, som er utslått av mesterskapet landet er med på å arrangere.

Hovedarrangøren Slovenia er også videre og er i hovedrundegruppe med Norge.

(©NTB)