Menu
Til tross for at vaksinasjonen er i gang, er det registrert rekordhøy smitte i Polen. Illustrasjonsfoto: David J. Phillip / AP / NTB

25.000 smittetilfeller siste døgn i Polen

Over 25.000 nye koronasmittede og 450 dødsfall er registrert i Polen. Onsdag ble det klart at Polen innfører strenge restriksjoner i hele landet.

Av NTB | 17.03.2021 15:54:05

Medisin og helse: Onsdagens tall er de høyeste i landet siden november 2020.

453 dødsfall ble rapportert de siste 24 timene, viser data fra landets helsedepartement. Dermed har Polen registrert totalt 48.032 koronarelaterte dødsfall under pandemien.

Tiltak ble nylig strammet inn i fire av de tolv polske regionene med høyest smittetrykk. Myndighetene påpekte at dersom den økende smittetrenden fortsetter, kan de strenge tiltakene også bli innført i resten av landet.

Onsdag opplyste regjeringen at de innfører delvis nedstengning i hele landet. Det innebærer blant annet at kjøpesentre, hoteller og kinoer må stenge fra og med lørdag.

– Pandemien fortsetter å utvikle seg, og det er ingen indikasjoner på at den er i ferd med avta, sier helseminister Adam Niedzielski.

Fra før er det påbud om munnbind i Polen. Restauranter får bare levere mat, og skolene har kun vært åpne for elever mellom 7 og 9 år.

(©NTB)

Flere nyheter: