Menu
Paul Pogba jubler sammen med Bruno Fernandes etter å ha scoret for Manchester United i returkampen mot Milan i europaligaen. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB

Pogba sendte United videre i europaligaen: – Vi har savnet ham

Paul Pogba ble byttet inn ved pause i Milano og brukte bare et par minutter på å score målet som sendte Manchester United til kvartfinale i europaligaen.

Av NTB | 18.03.2021 23:53:12

Sport: Milans utligning på overtid i første kamp på Old Trafford ga den italienske klubben overtaket i kampen om kvartfinalebillett, men Pogbas kontante avslutning ga bortesterke United 1-0-seier på San Siro og 2-1 sammenlagt.

Pogba scoret fra spiss vinkel etter at Milan-forsvaret hadde blokkert en rekke avslutningsforsøk i møljespill.

Ole Gunnar Solskjær kunne innkassere ros for å ha valgt å sende franskmannen innpå ved pause for en hanglende Marcus Rashford.

– Vi har savnet Paul. Han har vært ute i nesten to måneder, og han ble skadd da han var på vei mot toppformen. Han kommer til å gi oss et stort løft i sesongavslutningen, sa Solskjær til BT Sport.

– Vi overvant et veldig godt lag. Dean Henderson berget oss med en flott redning mot slutten, men jeg er veldig fornøyd med måten hele laget jobbet.

Den første omgangen var nesten uten sjanser. Nærmest for United var Bruno Fernandes med et skudd over mål i det 13. minutt. I omgangens siste minutt kom Rude Krunic til skudd i god posisjon i United-feltet, men traff ikke ordentlig.

Zlatan Ibrahimovic begynte å varme opp for Milan, men det var en United-storstjerne som skulle komme inn og avgjøre kampen. Solskjær var som aktiv kjent som en superinnbytter, men for Pogba var det bare scoring nummer to som innbytter, i hans 31. innhopp for klubben.

– Vi var fryktelige i første omgang, men det hjelper å ha en verdensklassespiller å bytte inn, sa Luke Shaw til BT Sport.

Fernandes stoppet ærbødig opp og ga franskmannen anledning til å skyte, og det gjorde han både følsomt og kontant på samme tid. Ballen endte i nettet ba Gianluigi Donnarumma.

Dermed hadde også United et bortemål og kunne senke skuldrene noe.

Zlatan kom omsider inn i det 65. minutt, og ni minutter senere hadde den 39-årige svensken en kjempemulighet til å utligne. Hakan Çalhanoglu la inn fra venstre, og Zlatan knuste Luke Shaw i lufta. Nikken var både hard og velplassert, men Dean Henderson viste utmerkede reflekser da han fikk opp neven og slo ballen over.

På overtid ropte Zlatan på straffe i en duell med Wan-Bissaka, men han falt meget lett.

Laget har en viktig innspurt også i Premier League, der Manchester United er på 2.-plass. Det handler blant annet om mesterligaplass, selv om gullkampen mot byrival City i praksis er nesten tapt.

Fredag får United vite hvem som blir motstander i europaligaens kvartfinale.

– Det er mange gode lag igjen, og i cupturneringer kan alt skje. Men vi er videre, vi har selvtillit og vi gleder oss til trekningen, sa Solskjær.

United kom til store muligheter nesten umiddelbart i den andre omgangen. Aaron Wan-Bissaka la inn fra høyre, og Daniel James avsluttet. Milan klarerte ikke ordentlig, og plutselig sto United-spillere i kø for å få ballen i mål. Verken Fred eller Fernandes fikk ordentlig treff, men så kom ballen til Pogba ved lengste stolpe.

Med torsdagens borteseier lever en av de to tittelsjansene for Solskjær og United. Det er en skjebneuke der begge to kunne knuses med noen dagers mellomrom. Til helgen er det bortekamp mot Leicester i FA-cupens kvartfinale, og dit kommer United-spillerne med økt selvtillit.

(©NTB)

Flere nyheter: