Menu
Paul Pogba da han ankom Juventus medisinsk anlegg i helgen. Foto: LaPresse via AP / NTB.

Pogba klar for Juventus

Den franske verdensmesteren Paul Pogba har signert med den italienske storklubben Juventus. Han blir hentet gratis til klubben for andre gang.

Av NTB | 11.07.2022 12:17:44

Sport: Det melder Juventus på sine nettsider mandag. Pogbas kontrakt i Manchester United gikk ut etter sist sesong, og i juni ble det klart at den ikke kom til å bli forlenget.

29-åringen har de siste ukene vært koblet til flere europeiske storklubber, men til slutt falt valget på Juventus. Pogba forlater dermed United og signerer gratis for Juventus for andre gang i karrieren.

Etter å ha tilbrakt flere år i Uniteds ungdomsavdeling gikk turen videre til Juventus i 2012. Franskmannen spilte i Torino-klubben fra 2012 til 2016, før han ble hentet tilbake til United som den gang verdens dyreste fotballspiller.

I den røde delen av Manchester var Pogba med å vinne ligacupen og europaligaen i 2017, men endte uten et eneste ligatrofé i løpet av sine siste fem sesonger med klubben. Pogba har totalt 233 kamper og 39 mål for de røde djevlene.

I 2018 var han sentral da Frankrike vant VM i Russland.

Seksårsperioden i United var ellers preget av mye utenomsportslig bråk. Både franskmannen selv og hans tidligere agent, avdøde Mino Raiola, var tidvis misfornøyd med tingenes tilstand i klubben. Høsten 2018 ble Pogba satt i kulden da det stormet som verst under José Mourinhos siste måneder som United-manager.

Pogbas forrige periode som Juventus-spiller inneholdt stor sportslig suksess. Han var med å vinne Serie A i samtlige fire sesonger, den italienske cupen to ganger (2015 og 2016) og den italienske supercupen to ganger (2013 og 2015).

(©NTB)