Menu
Vegard Stake Laengen er hjelperytter for Tour de France-vinner Tadej Pogacar i Slovenia rundt. Laget imponerte på den første etappen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Pogacar viste gryende Tour-form i Slovenia

Tadej Pogacar viste onsdag at han er i rute formmessig før han om halvannen uke innleder jakten på sin tredje strake Tour de France-triumf.

Av NTB | 15.06.2022 18:16:00

Sport: Han angrep seks mil før mål på første etappe i Slovenia rundt. Selv om han nøyde seg med tredjeplass to sekunder bak sin polske lagkamerat Rafal Majka, la han grunnlaget for en trolig sammenlagtseier i hjemlandets største sykkelritt.

Pogacar var en av tre UAE-ryttere i det avgjørende bruddet. Majka var først over mål og henviste de slovenske hjemmefavorittene Domen Novak (Bahrain-Victorious) og Pogacar til de øvrige pallplassene.

De nærmeste forfølgerne kom i mål 48 sekunder etter vinneren.

Mens de øvrige Tour de France-favorittene har valgt Critérium du Dauphiné eller Sveits rundt som oppkjøring, deltar Pogacar i Slovenia rundt.

Der er Vegard Stake Laengen eneste norske deltaker. Han er blant Pogacars hjelpere, og han kom inn til 40.-plass snaut seks og et halvt minutt bak vinneren. Alle fra 22.-plass og nedover var hektet av med over seks minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: