Menu
Belgiske Wout Van Aert styrte begivenhetene på den 6. etappen av årets Tour de France, men måtte til slutt kapitulere få kilometer før mål. Foto: Daniel Cole/ AP/ NTB.

Pogacar sterkest på heseblesende Tour de France-etappe – tok over den gule trøya

På en dag der det meste handlet om Tour de France-leder Wout Van Aert, var Tadej Pogacar sterkest da den 6. etappen ble avgjort. Han rappet samtidig gultrøya.

Av NTB | 07.07.2022 17:01:43

Sport: I duell med rival og landsmann Primoz Roglic trakk sloveneren det lengste strået. Med det tok Pogacar med det sin første etappeseier i årets Tour de France. Torsdagens triumf var tittelforsvarerens sjuende i det prestisjetunge rittet.

Pogacar tråkket også inn til den gule ledertrøya. Den tok han over fra Van Aert, som kontrollerte feltet på imponerende vis gjennom store deler av etappen.

Både Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen, Amund Grøndahl Jansen og Andreas Leknessund hadde tydelige planer om å være med i brudd, men ingen av dem lyktes.

Etter 75 kilometer tok Van Aert saken i egne hender og stakk av gårde sammen med Jakob Fuglsang og Quinn Simmons. Ti kilometer senere var belgieren uheldig da kjedet hoppet av, men han kom seg raskt på sykkelen igjen og hentet raskt igjen bruddkameratene.

Med 65 kilometer igjen var det takk og farvel til danske Fuglsang, før amerikanske Simmons også måtte slippe Van Aert med snaue tre mil til mål.

Til slutt satt lederen i gult alene i front, men med drøye ti kilometer igjen var det over for belgieren.

(©NTB)

Flere nyheter: