Menu
Ivan Rakitic scorer på straffe for Sevilla i 1-1-kampen mot Salzburg. Gjestene fikk tre straffespark, men scoret på bare ett av dem. Foto: Angel Fernandez, AP / NTB

Poengdeling i «straffesparkkonkurranse» i Sevilla

Karim Adeyemi skaffet tre straffespark for Salzburg, men den østerrikske klubben greide bare 1-1 borte mot Sevilla i mesterligaåpningen tirsdag.

Av NTB | 14.09.2021 21:22:38

Sport: Adeyemi misset selv det første straffesparket han skaffet, før Luka Sucic scoret på det neste og skjøt i stolpen på det tredje. Dermed slapp Sevilla inn i kampen da også hjemmelaget fikk straffespark. Ivan Rakitic sendte det i mål i slutten av en første omgang preget av straffespark.

Hjemmelagets Youssef En-Nesyri ble utvist tidlig i den andre omgangen da han fikk sitt andre gule kort for filming. Salzburg fikk dermed spille nesten en omgang i overtall, men greide ikke å få med seg mer enn ett poeng.

Hjemmelaget greide ikke å finne lovlige måter å stoppe Adeyemi. Den hviterussiske Aleksej Kulbakov dømte straffe første gang da Diego Carlos felte ham etter vel ti minutter.

Etter en VAR-sjekk tok Adeyemi selv straffen, men skjøt utenfor.

I det 36. minutt brøt Adeyemi gjennom på kant. Keeper Yassine Bounou stormet ut og meide ham ned, og Susic fikk ta straffe igjen. Denne gang skjøt han i stolpen.

Det burde stått 0-3 på Estádio Sánchez-Pizjuán, men i stedet ledet gjestene bare med ett.

– Planen vår var at jeg skulle løpe i bakrom og at jeg skulle få framspill. Det ga oss tre straffespark. Neste gang blir det kanskje tre mål, sa Adeyemi ifølge uefa.com.

Dermed sto det 1-1 etter en første omgang med fire straffespark.

El-Nesyri hadde allerede gult kort da dommeren mente at han kastet seg i en duell med Oumar Solet, og dermed måtte Sevilla avslutte med ti mann. Salzburg øynet sjansen til å avgjøre, men det ble verken flere straffespark eller flere mål i Sevilla, der det i perioder regnet kraftig.

– Våre tilhengere fortjener toppkarakter i dag. Det var de som oppmuntret og løftet oss da vi spilte i undertall, sa Sevilla-trener Julen Lopetegui.

Den andre kampen mellom franske Lille og tyske Wolfsburg endte målløs. Wolfsburg ble redusert til ti mann da John Brooks pådro seg sitt annet gule kort etter 63 minutter.

Seks minutter på overtid måtte dommeren ta i bruk VAR for å sjekke om en felling var innen- eller utenfor 16-meteren. Det endte med frispark til hjemmelaget, og det hele ebbet ut med 0-0.

I det 20. minutt ble det straffe igjen, da Jesus Navas dyttet Adeyemi i ryggen og sendte ham i bakken. Adeyemi hadde lyst til å prøve seg igjen, men 19-årige Luka Sucic fikk i stedet oppdraget og skjøt i mål.

I det 41. minutt gikk Maximilian Wöber hardt til verks i et forsøk på å hindre El-Nesyri i å ta imot ballen i feltet. Etter en tur ved VAR-monitoren ga dommeren Sevilla straffespark. Rakitic sendte det i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: