Menu
Ciaran Clark får rødt kort etter å ha revet ned Teemu Pukki (i midten) tidlig i Newcastles hjemmekamp mot Norwich. Foto: Mike Egerton, PA via AP / NTB

Poengdeling i dramatisk bunnoppgjør i Premier League

Newcastle spilte nesten hele kampen med ti mann, men tok ledelsen i bunnoppgjøret mot Norwich før Teemo Pukki ordnet poengdeling med et kremmerhus.

Av NTB | 30.11.2021 22:45:49

Sport: Et straffespark fra Callum Wilson i det 61. minutt så en stund ut til å skulle gi Eddie Howe seier i hans første hjemmekamp som Newcastle-manager, og tabelljumboen den første trepoengeren for sesongen.

Pukki hogg til på volley i det 79. minutt og berget 1-1 for tabellnaboen som fortsatt er tre poeng foran. Norwich tok seg med sitt poeng forbi Burnley og har nå to lag bak seg.

Newcastle fikk en fryktelig start. I det 9. minutt klarerte midtstopper Ciaran Clark rett i Pukki, som fikk med seg ballen og var gjennom. Clark valgte å rive ham ned og fikk direkte rødt kort. Dermed ble Clarks tredje ballberøring hans siste i kampen.

– Det var akkurat en slik start vi ikke ville ha, men spillerne viste karakterstyrke som vi kommer til å få god bruk for i tiden som kommer, sa Howe til BBC.

– En tvilsom straffe. Ute på banen syntes ikke dommeren at armen var i unaturlig stilling. Om han trenger 90 sekunder ved monitoren for å bestemme seg så er det patetisk, sa Norwich-manager Dean Smith.

Utligningen kom da kampen nærmet seg sluttfasen. Dubravka var ute i feltet og slo et innlegg rett i beina på innbytter Dimitris Giannoulis, som lempet den inn i midten. Der banket Pukki til på volley og gjorde 1-1.

Norwich kunne ha avgjort kampen på slutten, men laget er fortsatt ubeseiret under sin nye trener Dean Smith og har tatt åtte poeng på de fire siste kampene.

– Det var et knusende slag da utligningen gikk inn, men vi gikk ikke i oppløsning og berget ett poeng som kan vise seg veldig viktig, sa Howe.

Federico Fernandez ble byttet inn på stopperplass da Clark ble utvist, og i det 57. minutt nikket han hardt på et hjørnespark. Billy Gilmour hadde hoppet opp med armen i været, og det var den som stoppet ballen. Etter VAR-titting fikk Newcastle straffe, som Wilson skjøt i mål. Tim Krul var på ballen, men greide bare å slå den i tverrliggeren og inn.

– Det er vanskelig og frustrerende. Vi visste hvor viktig denne kampen var. Med 11 mot 11 tror jeg vi hadde vunnet, sa Callum Wilson til Amazon.

(©NTB)