Menu
Vålerengas Jonatan Tollås Nation og Ivan Näsberg var ikke fornøyd med dommer Mohammad Usman etter at Molde fikk straffespark i første omgang. Foto: Annika Byrde / NTB

Poengdeling etter straffedrama mellom Molde og Vålerenga

Det ble et straffedrama uten like mellom Vålerenga og Molde i Eliteserien søndag. VIF scoret først, men Molde utlignet til 1-1 etter en omdiskutert situasjon.

Av NTB | 19.09.2021 00:08:54

Sport: Vålerengas Henrik Bjørdal sendte hjemmelaget i ledelsen fra straffemerket i det 30. minutt. Straffen kom etter at han selv ble felt av Ola Brynhildsen innenfor sekstenmeteren.

Også utligningen kom fra altså straffemerket, men denne gangen var dommerens avgjørelse som ble det store samtaleemnet. Dommer Mohammad Usman Aslam valgte først å gi Molde frispark, men ombestemte seg og pekte etter hvert på straffemerket. TV-bildene viste riktignok at det var liten tvil om at Martin Ellingsen var innenfor sekstenmeteren, uten at det blidgjorde Vålerenga-spillerne

TV-bildene viste også at straffen uansett var av det billige slaget. Ellingsen traff riktignok Vålerengas Ivan Näsberg kne med hælen, men falt etter å ha snublet i egne bein.

Ellingsen satte selv ballen trykt i nettet og sørget for 1-1 til pause.

Det ble også stillingen til slutt. Dermed mistet Molde serieledelsen til Bodø/Glimt, som søndag slo Viking.

(©NTB)

Flere nyheter: